General Knowledge

General Knowledge is based on our daily observations and experiments. We listen news, we read many things, we discuss many things. General knowledge covers the highlights of Vast areas. Such as Top Political leaders(politics of the world), Nobel Laureates, Sports laureates(world records), Science Pioneers(Scientists biography), remarkable inventions and discoveries, important and unique places (geography) etc.

How to memorize GK?

It is not possible to memorize each and every question. Pick a topic such as "River Neil" read detailed context about it and discuss in a group. when you read it you learn it, but when you teach it or discuss it, you memorize it for long time.  

1. QUESTION: Ctrl + P is a shortcut key for _________.

a. Print
b. Save
c. Undo
d. Redo

CORRECT ANSWER: Print
 



2. QUESTION: Ctrl + S is a shortcut key for ___________.

a. Save
b. Print
c. Undo
d. Redo

CORRECT ANSWER: Save
 



3. QUESTION: Ctrl + Z is a shortcut key for ___________.

a. redo an action
b. undo an action
c. Save
d. Print

CORRECT ANSWER: Undo an action
 



4. QUESTION: Ctrl + Y is shortcut key for __________________.

a. redo an action
b. undo an action
c. Save
d. Print

CORRECT ANSWER: redo an action
 



5. QUESTION: Ctrl + K is a shortcut key for ___________.

a. Arrow go back one page
b. Arrow go forward one page
c. Insert a hyperlink
d. Save As

CORRECT ANSWER: Insert a hyperlink
 



6. QUESTION: The Short cut key for Save As is ______________.

a. Ctrl + S
b. Alt F
c. Alt W F
d. Alt F A

CORRECT ANSWER: Alt F A
 



7. QUESTION: The Short key for Copy is ___________.

a. Ctr + C
b. Ctrl + V
c. Ctrl + S
d. Alt F A

CORRECT ANSWER: Ctrl + C
 



8. QUESTION: The shortcut key for pasting a copied material is _______________.

a. Ctr + C
b. Ctrl + V
c. Ctrl + S
d. Alt F A

CORRECT ANSWER: Ctrl + V